Naujienos

Socialinė akcija-performansas „Tarpinė stotelė“

Socialinė akcija performansas

Socialinis būstas. Kokios pirmos mintys, vaizdai ar istorijos jums kyla mintyse, pagalvojus apie šią sąvoką? Skurdas, netvarka, nesaugumas, o gal – galimybė?

1 iš 10 Vilniaus miesto gyventojų socialinis būstas siejasi su apleista ar netvarkinga aplinka, skurdu, asocialiais žmonėmis, valstybės parama, priežiūra ar pašalpomis, benamiais.

1 iš 20 – su nesaugia kaimynyste, pavojinga aplinka, blogais žmonėmis.

Tokius rezultatus parodė savivaldybės įmonės „Vilniaus miesto būstas“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimai“ reprezentatyvi gyventojų apklausa.

Realybė – kiek kitokia. Socialiniuose būstuose trumpam glaudžiasi neįgalius vaikus, tėvus ar artimuosius slaugantys asmenys, sunkiau besiverčiančios daugiavaikės šeimos, į savarankišką gyvenimą kabintis norintys, ką tik globos įstaigą palikę jaunuoliai, netikėtai dėl tokių nelaimių kaip gaisras namus praradusios šeimos. Visiems jiems socialinis būstas – laikini namai, tarpinė stotelė prieš leidžiantis į tolimesnį savarankišką gyvenimą.

Susidūrus su gyvenimo sunkumais, socialinis būstas yra galimybė pasinaudoti valstybės suteikiama parama. Jos gali prireikti kiekvienam.

Kviečiame griauti visus visuomenėje vyraujančius klaidingus įsitikinimus apie socialinį būstą ir lapkričio 28 d., 10.00 val., šalia PC „Europa“ esančioje stotelėje „Europos aikštė“ stebėti socialinę akciją „Tarpinė stotelė“. 

Akcijos metu praversime duris į socialiniuose būstuose gyvenančių žmonių gyvenimus. Jų istorijas bus galima ne tik išgirsti, bet ir pamatyti savo akimis.

Pažadame – įsitikinsite ir suprasite, kad socialinis būstas – tik tarpinė stotelė, kurioje gali atsidurti kiekvienas.

 

Daugiau informacijos: https://fb.me/e/30gQ3cj0S

Renginį organizuoja SĮ „Vilniaus miesto būstas“

Renginys bus fotografuojamas ir filmuojamas

Socialinė akcija „Tarpinė stotelė“
2023 11 28
Vilnius, stotelė „Europos aikštė“ (šalia PC „Europa“)