Naujienos

Vėluos sąskaitos

SĮ „Vilniaus miesto būstas“ informuoja, kad dėl techninių atnaujinimų vėluos sąskaitos už socialinių būstų nuomą.

Planuojami atnaujinimai

Iki balandžio 30 d. (pajamų ir turto deklaracijų pateikimo termino pabaigos) planuojama skaičiuoti socialinio būsto nuomos mokestį visiems socialinių būstų gyventojams. SĮ „Vilniaus miesto būstas“ specialistai atkreipia dėmesį, kad šis mokestis bus šiek tiek didesnis nei praeitais metais dėl padidėjusių pataisos koeficientų, kurie perskaičiuojami kasmet pagal Valstybės įmonės „Registrų centras“ direktoriaus įsakymą (VĮ „Registrų centras“ direktoriaus 2022-12-28 įsakymas Nr. VE-965).

Po balandžio 30 d. (pasibaigus deklaracijų teikimo terminui ir darbuotojams peržiūrėjus deklaracijas bei patvirtinus teisę į socialinio būsto nuomą), socialinio būsto nuomos mokestį gyventojams planuojama skaičiuoti toliau iki metų galo.

Netekusiems teisės į socialinio būsto nuomą gyventojams planuojama priskaičiuoti nuomos mokesčių skirtumą – perskaičiuoti „pilną“ nuomos mokestį nuo metų pradžios.

SĮ „Vilniaus miesto būstas“ labai atsiprašo už nepatogumus ir prašo kantrybės. SĮ „Vilniaus miesto būstas“ specialistai ragina visus nuomininkus pateikti deklaracijas ir skuba nuraminti, kad delspinigiai dėl neapmokėtų vėluojančių sąskaitų nebus skaičiuojami ir gyventojai iš būstų nebus iškeldinti.

 

Daugiau informacijos:

Ramina socialinių būstų nuomininkus – didelių sąskaitų išsigąsti nereikia

Dažniausiai užduodami klausimai (DUK)

Prašymų teikimas per SPIS lieka sustabdytas

Pokyčiai nuo 2023 metų