Naujienos

Baigiasi kompensacijų už ukrainiečių apgyvendinimą mokėjimas

SĮ „Vilniaus miesto būstas“ primena, kad baigiasi kompensacijų už ukrainiečių apgyvendinimą mokėjimas. Pagal panaudos sutartį apgyvendinę bėgančius nuo karo ukrainiečius būstų savininkai kompensacijas gaus už laikotarpį iki šių metų gruodžio 31 dienos.

Primename, kad kompensacija mokama už praėjusį užsieniečių apgyvendinimo mėnesį. Pirmąjį mėnesį nuo karo pabėgusius ukrainiečius gyventojai ir verslas priima neatlygintinai, o kompensacija būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkams mokama nuo antro mėnesio. Atsižvelgiant į tai, kad kompensacijos mokėjimo terminas yra šių metų gruodžio 31 d., kompensacijos už gruodį bus išmokamos sausio mėnesį.

Kompensacijos dydis už būsto suteikimą panaudos pagrindais ukrainiečiams priklauso nuo to, kiek žmonių apgyvendinta. Už vieną apgyvendintą ukrainietį mokama 150 eurų, už kiekvieną paskesnį, apgyvendintą tame pačiame būste – po 50 eurų per mėnesį.

Nuo sausio 1 d. ukrainiečiai galės pasinaudoti kita paramos forma – rinkos sąlygomis nuomojamo būsto nuomos mokesčio dalies kompensacija.

 

Daugiau informacijos:

https://socmin.lrv.lt/lt/naujienos/ministerija-primena-baigiasi-kompensaciju-uz-ukrainieciu-apgyvendinima-mokejimo-terminas