Naujienos

Informacija dėl nuomos kompensacijų

SĮ „Vilniaus miesto būstas“ informuoja, kad visiems asmenims, kuriems nuomos kompensacija buvo skirta 2022 m. ir kurių nuomos sutarties terminas nėra pasibaigęs, nuomos kompensacijos automatiškai pratęsiama iki 2023 m. balandžio 30 d. Jei nuomos sutarties terminas trumpesnis – iki sutarties termino pabaigos.

Iki 2023-05-01 Jūs turite Valstybinėje mokesčių inspekcijoje deklaruoti turtą ir pajamas užpildydami Metinę gyventojo (šeimos) turto deklaraciją už 2022 m. Jeigu nedeklaruosite turto ir pajamų, kompensacija Jums negalės būti mokama po 2023 m. balandžio 30 d., o tuo atveju, jei kompensacija jau bus išmokėta, ji bus išieškoma.

Taip pat dėl Socialinės paramos šeimai informacinės (SPIS) sistemos sutrikimų gali užtrukti kompensacijų prašymų nagrinėjimas. Nuoširdžiai atsiprašome už nepatogumus – specialistai deda visas pastangas kuo greičiau peržiūrėti prašymus bei skuba nuraminti, kad atitinkantiems įstatyme nustatytas sąlygas gyventojams būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos bus skiriamos nuo prašymo pateikimo dienos.

Pavyzdžiui, jei gyventojas 2022 m. lapkričio 9 d. pateikė prašymą su visais reikalingais dokumentais, dabar išnagrinėjus prašymą ir nustačius teisę į kompensaciją, jam kompensacija bus skiriama nuo 2022 m. lapkričio 9 d.

 

Daugiau informacijos:

Ramina socialinių būstų nuomininkus – didelių sąskaitų išsigąsti nereikia

Dažniausiai užduodami klausimai (DUK)

Prašymų teikimas per SPIS lieka sustabdytas

Pokyčiai nuo 2023 metų

Pratęstos kompensacijos ukrainiečiams

Būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos skyrimas