Naujienos

Tikslinė vienkartinė pašalpa iki 975 Eur skiriama:

– kai vieno gyvenančio asmens vidutinės pajamos per mėnesį neviršija 437,50 Eur, bendrai gyvenančių asmenų – 375 Eur;

– tokia parama gali būti skirta ne daugiau nei 3 kartus per metus;

– dėl tikslinės paramos gali kreiptis ir savarankiškai dirbantys asmenys, kurie yra tiesiogiai paveikti karantino metu įvestų priemonių. Tarp tokių asmenų, visų pirma, paslaugų sektoriaus darbuotojai, kaip padavėjai ir barmenai, taip pat sporto bei kultūrinės veiklos organizatoriai, didžėjai, renginių apšvietėjai ar dekoratoriai, fotografai, gaunantys pajamas pagal autorines sutartis.

Periodinė pašalpa iki 117 Eur/mėn. skiriama:

– kai darbingo amžiaus vilniečiai neturi jokio pajamų šaltinio arba jų vidutinės pajamos per mėnesį yra mažesnės nei 156,25 Eur. Net jeigu pajamos viršija šią nustatytą ribą, gali būti taikomos išimtys;

– paramos periodiškumas nustatomas pagal poreikį, įvertinus individualią vilniečio situaciją.

Socialinė pašalpa skiriama:

– asmenims, kurių pajamos mažesnės nei valstybės remiamos pajamos (VRP – 125 eur) vienam šeimos nariui (išimtimi – iki 1,5 VRP) per mėnesį.

KITOS GALIMYBĖS PARAMAI

KOMPENSACIJŲ SKYRIMAS UŽ BŪSTO ŠILDYMĄ, GERIAMĄJĮ VANDENĮ IR KARŠTĄ VANDENĮ

Dėl kompensacijų gali kreiptis vilniečiai jeigu:

– jų išlaidos viršija 10 procentų skirtumo tarp bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens pajamų ir valstybės remiamų pajamų bendrai gyvenantiems asmenims, arba vienam gyvenančiam asmeniui dydžio (kai naudingasis būsto plotas ir atskirų energijos ar kuro rūšių sąnaudos būstui šildyti yra ne didesni už nustatytus normatyvus);

– kai geriamojo vandens išlaidos viršija 2 procentus, karšto vandens išlaidos viršija 5 procentus (bet ne daugiau už nustatytus sąnaudų normatyvus) bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens pajamų.

PARAMA MAISTO PRODUKTAIS AR HIGIENOS REIKMENIMIS

Vilniaus miesto socialinės paramos centras (www.spcentras.lt) priima prašymus ir dėl paramos maisto produktais ir higienos reikmenimis iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo – parama teikiama kas antrą mėnesį, šią paramą teikia labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“.

ATLEIDIMAS NUO DELSPINIGIŲ DĖL KOMUNALINIŲ PASLAUGŲ

Vilniečiai, susiduriantys su finansinėmis problemomis bei senjorai dėl karantino negalintys sumokėti mokesčių už komunalines paslaugas, yra laikinai atleidžiami nuo delspinigių – komunalines paslaugas teikiančios įmonės neskaičiuos delspinigių vėluojant atlikti mokėjimus.

KUR KREIPTIS DĖL FINANSINĖS AR KITOKIOS PARAMOS?

– Internete užpildant šią paraišką: https://forms.gle/6A2b7C97A1hy6whx7.

– El. paštu parašant prašymą Vilniaus miesto socialinės paramos centrui adresu info@spcentras.lt arba telefonu 8 700 35545.

– Jei turite klausimų dėl paramos galimybių, skambinkite Vilniaus miesto savivaldybei numeriu 1664.

KITOS GALIMYBĖS PARAMAI

– Savarankiškai dirbantys asmenys taip pat gali pretenduoti į valstybės teikiamą 257 eurų fiksuoto dydžio išmoką už mėnesį. Ši išmoka nebus įtraukta į draudžiamąsias pajamas ir gali būti gaunama kartu su kitomis socialinio draudimo išmokomos – ligos, motinystės, vaiko priežiūros, nedarbo išmokomis ar pensija. Dėl šios paramos kreipkitės į Užimtumo tarnybą. Plačiau: https://bit.ly/350JuXT.

– Projektas „Stiprūs kartu“ kviečia kreiptis tuos, kas susiduria su sunkumais įsigyjant maistą karantino metu. Kreipkitės telefonu 1827 arba www.stipruskartu.lt.

Daugiau informacijos: https://karantinas.lt/