Naujienos

Džiaugiamės prisidėję prie Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) inicijuoto projekto „Aš tavo kaimynas. Nerūšiuok manęs. Susipažinkime“, kuriuo skatinama visuomenės tolerancija socialiniuose būstuose gyvenančių asmenų atžvilgiu.

Komunikacijos kampanija „Aš tavo kaimynas. Nerūšiuok manęs“ simboliniu kvietimu „Susipažinkime“ ragina pažinti socialiniuose būstuose įsikūrusius žmones, iš arti pamatyti jų kasdienybę, išgirsti atvirai pasakojamas asmenines istorijas. Projekto dalyviai nori sugriauti visuomenėje vyraujančius stereotipus apie socialinio būsto gyventojus ir savo pavyzdžiu parodyti: nesvarbu, kokiame būste begyventume, tik nuo mūsų pačių priklauso, ar vieni kitiems esame nuoširdūs, tvarkingi, patikimi ir draugiški kaimynai. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

Kampanijos tematika viešinamus straipsnius ir kitą susijusią informaciją rasite šiuo adresu www.15min.lt/nerusiuok, taip pat projekto „Facebook“ paskyroje „Aš tavo kaimynas. Nerūšiuok manęs.“

Iš arčiau susipažinti su keturių kampanijos herojų – Oksanos, Eugenijuš, Rūtos ir Vytauto – kasdienybe kviečiame ir fotografijų parodoje. Profesionalios fotografės Monikos Požerskytės-Kalvelės nuotraukose užfiksuotos socialinio būsto gyventojų akimirkos bus eksponuojamos dviejose autentiškose parodos vietose: rugsėjo 16–spalio 16 d. Sigito Gedos alėjoje, Justiniškių mikrorajone, ir spalio 19–lapkričio 8 d. Šeškinėje esančioje „Saulės alėjoje“.