Naujienos

„Padėkime savo kaimynams su negalia judėti laisvai, kokybiškai ir spalvingai“ – skambėjo žodžiai kvietime į pavasarinę talką, organizuotą Savivaldybės įmonės „Vilniaus miesto būstas“ kolektyvo.  Šios įmonės darbuotojų iniciatyva gegužės 27 d. Pilaitės gyventojai buvo kviečiami susiburti gražiam tikslui – neįgaliųjų judėjimui skirtų nuovažų (pandusų) prie Karaliaučiaus g. 5 bei Karaliaučiaus g. 5A namų atnaujinimui ir perdažymui.

Šios savivaldybės įmonės direktoriaus pavaduotojos Rositos Žibelienės teigimu: „Šiuo projektu siekėme suburti bendruomenę ir įmonės darbuotojus prie 2 daugiabučių namų neįgaliųjų judėjimui skirtų nuovažų (pandusų) dažymui. Bendra veikla suteikia galimybę stiprinti bendradarbiavimą, o ateityje skatins prižiūrėti bendrai sukurtą rezultatą ir saugoti jį“.

SĮ „Vilniaus miesto būstas“ darbuotoja Aušra paklausta, kas ją paskatino čia ateiti, teigė, jog per keletą metų darbo šioje savivaldybės įmonėje yra girdėjusi ne vieną sudėtingą žmonių su negalia gyvenimo istoriją ir tapusi liudininke jų dvasios stiprybės, sugebėjimo eiti į priekį, kurti grožį ir skleisti gėrį aplink save. „Noriu ir aš prisidėti prie jų patogesnio, kokybiškesnio gyvenimo. Tikiu, jog patogi, graži aplinka įtakoja mūsų savijautą, psichologiją, mąstymą bei požiūrį,“ – sakė Aušra.

„Šia talka taip pat siekiame keisti ir šių namų gyventojų požiūrį į skiriamą socialinį būstą bei jo aplinką ir parodyti, kad ji gali būti prižiūrima ir puoselėjama savarankiškai, mylint kaip savą. Taip pat siekiame suburti kaimynus, kad jie vieni kitus geriau pažintų ir rūpintųsi savo namų aplinka, vieni kitus palaikytų ir pagelbėtų,“ – Aušrą papildė jos kolegė Sigutė.

„Dėkojame mūsų įmonės darbuotojams ir gyventojams, skyrusiems laiko ir atėjusiems į talką. Rezultatas tikrai džiugina ir tikiu, kad ateityje panašių renginių turėsime daugiau. Ačiū bendrovei, pateikusiai vandenį „Žalia giria“ ir atgaivinusiai talkininkus,“ – po renginio dėkojo įmonės direktoriaus pavaduotoja  R. Žibelienė.

 Nuotraukos iš renginio (autorius Saulius Žiūra)