Naujienos

Artėja terminas deklaruoti pajamas

SĮ „Vilniaus miesto būstas“ dar kartą maloniai primena, kad artėja terminas deklaruoti turtą ir pajamas, todėl visus savo klientus ragina kuo skubiau pateikti pajamų ir turto deklaracijas už 2023 metus (užpildyti FR0001 formą).

Atkreipiame dėmesį, kad kasmet už kalendorinius metus deklaruoti turtą ir gautas pajamas privalo:

Šiems gyventojams reikia užpildyti metinę gyventojo (pildo asmuo be šeimos) arba šeimos (pildo tėvai su mažamečiais vaikais) turto deklaracijos FR0001 formą ir jos priedus, ir viską pateikti iki gegužės 1 d. (arba dėl svarbių priežasčių* iki birželio 1 dienos).

Taip pat primename, kad kasmet iki gegužės 1 dienos (arba dėl svarbių priežasčių* iki birželio 1 dienos) SĮ „Vilniaus miesto būstas“ turite pateikti užpildytą Neįskaitomų pajamų sąrašą bei dokumentus, patvirtinančius pinigų kilmę. Sąraše turėtumėte nurodyti deklaruotas pajamas, kurios neįskaitomos į gaunamas pajamas (tik tuo atveju, jeigu tokių pajamų gavote).

Jeigu laiku nepateiksite pajamų ir turto deklaracijos už 2023 metus, negalėsime įsitikinti, kad vis dar atitinkate LR Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatyme nustatytus reikalavimus, nustatytus paramai gauti. Todėl nuo gegužės 1 d. bus laikoma, kad neturite teisės gauti jokios paramos būstu (t. y., jums bus skaičiuojamas ne socialinio būsto, o rinkos nuomos kainą atitinkantis nuomos mokestis, būsite išbrauktas iš socialinio būsto laukiančių asmenų eilės ir pan.).

 

 * Ligos, kai asmuo gydomas stacionare, sužalojimo, nėštumo, likus 70 kalendorinių dienų iki gimdymo, gimdymo ir praėjus 56 kalendorinėms dienoms po gimdymo (komplikuoto gimdymo atveju arba gimus dviem ir daugiau vaikų – 70 kalendorinių dienų), dėl savivaldybės, kurios administracijai pateikė prašymą suteikti paramą būstui išsinuomoti, teritorijoje paskelbtos epidemijos, stichinės nelaimės arba nelaimingo atsitikimo, dėl šeimos narių ar artimųjų giminaičių mirties, priežiūros ar slaugymo, dėl sulaikymo, suėmimo, arešto atlikimo, dėl Lietuvos Respublikos karo prievolės įstatyme nustatytų pareigų vykdymo.